Pàgina principal » Articles » Ressenyes » After School Dice Club, una oda activista als jocs de taula

After School Dice Club, una oda activista als jocs de taula

Per | nov. 20, 2024 | 0 Comentaris

Hiroo Nakamichi planteja un viatge sobre l’amistat i el costumisme, mentre et plateja la lectura del manga, After School Dice Club, com un joc

En un afany activista pels jocs de taula com a entreteniment, Hiroo Nakamichi va publicar After School Dice Club, un manga shonen costumista amb una peculiar manera de narrar des del tauler. De la mà de Distrito Manga, arriba a Espanya amb la previsió de publicar tota la sèrie japonesa de dinou volums. “Les passions i emocions que he sentit durant la meva primera partida de Pòquer de bitxos van ser inoblidables. La humiliació, també”, ironitza l’autor. Nakamichi vol demostrar que el joc de taula és perfecte per a qualsevol, prova d’això és l’èxit del manga al Japó i de la seva posterior adaptació a anime. “M’agradaria proposar a les persones que mai no han vist ni sentit a parlar de jocs com aquests que els provessin, encara que sigui només una vegada. És possible que els canviï la vida com me la van canviar a mi”, conclou el mangaka.

Pàgina 1. After School Dice Club
Pàgina 2. After School Dice Club
Pàgina 3. After School Dice Club

Pàgines del manga en les quals apareixen alguns dels jocs de taula que el destaquen, com Elfenland o Onirim

Aquest slice of life se centra en Miki Takekasa, una estudiant de batxillerat tímida que passa més temps amb els auriculars posats que escoltant els seus companys de classe. En plena primavera de Kioto, Aya Takayashiki es trasllada a la ciutat per fer un intercanvi a l’institut on estudia Miki. Per casualitat, es troben al costat del riu, just quan Aya gairebé atropella a Miki amb la seva bicicleta barata. Amb extrem entusiasme i potser per disculpar-se, Aya convida la noia tímida a descobrir més sobre la ciutat i els seus boscos. L’endemà, ja eren amigues inseparables. A aquesta parella se’ls afegirà Midori, l’estricta delegada, qui en secret treballa en una botiga de jocs de taula. Tot i que, inicialment, a Midori no li fa gens de gràcia que aquest parell de principiants s’hi posin, aviat totes tres es faran bones amigues.

Es tracta d’una oda al joc de taula, un viatge nostàlgic o acabat de descobrir d’un hobby amb cada cop més adeptes. Si has passat les tardes de dissabte amb els amics jugant una partida al Catan, aquest manga és per a tu. En canvi, si mai no has tocat un joc de taula, també. After School Dice Club és una clara invitació al curiós, a l’ocasional i a l’habitual, una reivindicació del joc de taula com a oci minoritari reconvertit en majoritari. “El que li agrada a tothom, a mi em costa molt”, lamenta Miki, a qui li costa connectar amb els seus companys. Per sort, el que unes cartes, un tauler i uns daus aconsegueixen és connectar tota mena de persones, sense importar el seu gènere, edat o preferències.

Aquest gran catàleg de jocs de taula, explicat des de l’humor i el fet quotidià, va començar a publicar-se per lliuraments a la revista Monthly Shōnen Sunday de Shogakukan l’any 2013, fins que l’11 de juny de 2021 es va acabar la sèrie. Un total de dinou volums al Japó que, amb l’esperança de l’autor, han contribuït al joc de taula com a entreteniment mainstream. L’any 2018, es va estrenar la versió televisiva, animada per Liden Films i dirigida per Kenichi Imaizumi, els dotze episodis de la qual estan disponibles a Crunchyroll.

El 2006, Nakamichi es va iniciar al món del manga a la revista Shûkan Shônen Sunday, de l’editorial Shogakukan, amb el shônen d’aventures titulat Haru no Kuni, obra en què va començar com a dibuixant juntament amb Akira Hamanaka. No obstant això, no va ser fins al 2009 quan es va publicar el seu primer títol en solitari anomenat Tsuki no Hebi, un shonen d’acció amb tocs fantàstics publicat a la revista Gessan.

La il·lustració d’After School Dice Club és amable, senzilla i resulta gairebé entranyable mentre et mostra una història que només vol entretenir-te. Té molt d’activista la seva elecció del joc de taula com a motor de la narrativa; tanmateix, funciona com a palanca per ensenyar el detallisme delicat de fabricar vincles duradors. Aquestes amistats que es forgen a base d’enganyifes a l’Arna Tramposa, construccions impossibles a Ciudadelas o rialles absurdes a Cartes contra la humanitat. La coincidència amb tots aquests jocs de taula és la mateixa, passar una bona estona entre cares amigues.

<a href="https://www.quimeric.com/author/iker-mons/" target="_self">Iker Mons</a>

Iker Mons

Periodista cultural en diverses ràdios nacionals i locals, com ara Ràdio 4 (RNE) o Ràdio Sabadell, i a la revista digital Zona Negativa. Actualment, és productor i locutor al Quimèric.

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

thirteen − 1 =

Artícles relacionats

PRODIGIOSO PRINCIPIO DE AMOR, l’afer entre la màgia i la literatura

PRODIGIOSO PRINCIPIO DE AMOR, l’afer entre la màgia i la literatura

Descobreix Prodigioso Principio de Amor de Silvia Aliaga, una fascinant història de màgia i misteris ambientada a Florència. Amb personatges queer, un enigma captivador i una narrativa que reivindica la lluita de classes, aquest llibre et farà viure una aventura literària única.

Abusadors sistèmics a Adabana

Abusadors sistèmics a Adabana

Adabana, de l’artista NON, és un thriller psicològic sobre l’assassinat de Mako Igarashi, que aborda la impunitat de l’assetjament i la violència sexual al Japó.

Share This